ماژول رسانه
  • 76
  • 101 مرتبه
  • 1402/12/29 01:30:20 ق.ظ

فضای مورد نیاز کارگاه تولیدی

فضای مورد نیاز کارگاه تولیدی

در سال‎های اخیر هزینه اجاره یک فضای مناسب برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی، سر به فلک کشیده و همین مسئله باعث شده است که فضای مورد نیاز کارگاه تولیدی و هزینه اجاره آن، به یکی از دغدغه‌های اصلی افراد تبدیل شود. یکی از سوالات مهمی که علاقه‌مندان به راه‌اندازی کارهای تولیدی مطرح می‌کنند این است که فضای مورد نیاز کارگاه تولیدی چقدر است؟

برای مشاوره می توانید با 09903202100 تماس بگیرید.

در این مقاله می‌خواهیم عوامل موثر بر میزان فضای مورد نیاز برای کارگاه تولیدی را بیان کنیم و در نهایت یک سری عدد و رقم کلی برای فضای لازم برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی ارائه دهیم. در صورتی که شما هم به راه‌اندازی کسب و کار تولیدی علاقه دارید، پیشنهاد می‌شود که تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

عوامل موثر بر فضای مورد نیاز کارگاه تولیدی

عوامل مختلفی برای میزان فضای مورد نیاز برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی تأثیر دارند. در ادامه این بخش از مقاله می‌کوشیم چند مورد از این عوامل را مورد بررسی قرار دهیم:

  1. نوع محصول: قاعدتاً اولین و مهم‌ترین عامل در تعیین فضای لازم کارگاه تولیدی، نوع محصول است. برای مثال اگر خط تولید دستمال کاغذی داشته باشید به یک کارگاه کوچک با مساحت حداقل 50 متری نیاز دارید.
  2. میزان تولید: فضای مورد نیاز برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی به میزان محصولاتی که در هفته یا در ماه تولید می‌شود هم بستگی دارد. هر چه میزان تولید بیشتر باشد، فضای بیشتری برای ذخیره‌سازی مواد اولیه یا جا دادن محصولات نیاز دارید.
  3. نوع تجهیزات: نوع تجهیزات هم نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای در فضای کارگاه دارد. هر چه تجهیزات مورد نیاز برای تولید یک محصول، بیشتر یا بزرگ‌تر باشد، قاعدتاً فضای کارگاه هم باید بزرگ‌تر باشد تا افراد بتوانند تجهیزات را بدون مشکل در فضا جا بدهند. برای مثال فضای موردنیاز دستگاه پرکن دستمال توالت حداقل 10 متر مربع است و فضای موردنیاز برای خط تولید دستمال کاغذی جعبه ای حداقل 100 مترمربع می باشد
  4. چیدمان: چیدمان کارگاه هم می‌تواند بر فضای مورد نیاز آن تأثیر بگذارد. به عنوان مثال گاهی تجهیزات و مواد اولیه و محصولات به گونه‌ای چیده می‌شوند که به یک فضای حداقل 50 متری برای جا دادن راحت آن‌ها نیاز است؛ در حالی که ممکن است بتوانیم با اندکی خلاقیت همین تجهیزات و وسایل را در یک فضای 30 متری هم جا بدهیم.
  5. قوانین و مقررات: یکی از مهم‌ترین عواملی که فضای لازم کارگاه تولیدی را تعیین می‌کند، قوانین و مقررات محلی است. ممکن است شهری که می‌خواهیم در آن کارگاه بزنیم، ما را ملزم به یک فضای حداقلی برای راه‌اندازی کسب و کارمان کند. مثلاً ممکن است مراجع ذی‌صلاح به ما بگویند که برای راه‌اندازی فلان کارگاه تولیدی باید حداقل یک فضای 25 متر مربعی اختصاص دهیم.
  6. تعداد پرسنل: تعداد نیروی انسانی هم در تعیین فضای لازم کارگاه تولیدی نیز تأثیرگذار است. مساحت مورد نیاز کارگاهی که 10 تن نیروی انسانی دارد، با مساحت مورد نیاز کارگاهی که 100 تن نیرو دارد، قطعاً متفاوت است.

نکات مهم فضای کارگاه تولیدی

رعایت ایمنی و بهداشت در کارگاه؛ یکی از معیارهای تعیین فضای مورد نیاز

در هنگام تعیین فضای لازم کارگاه تولیدی باید چند نکته مهم و اساسی را مد نظر قرار دهیم. این نکات به ما کمک می‌کند که کارگاهی بهتر، کارآمدتر، ایمن‌تر و حرفه‌ای داشته باشیم:

  • باید تجهیزات و وسایل تولید در محل مناسب نصب و فاصله مناسبی و ایمنی با یکدیگر داشته باشند.
  • در هنگام تعیین فضای لازم کارگاه تولیدی، حتماً به جریان کار، رفت و آمد پرسنل و جابجایی مواد اولیه و محصولات نهایی، توجه کنید تا بتوانید فضای کافی را در نظر بگیرید و یک کارگاه تولیدی حرفه‌ای و اصولی طراحی کنید.
  • در صورتی که می‌خواهید یک کارگاه تولیدی حرفه‌ای داشته باشید، بهتر است یک فضای اداری هم برای انجام کارهای محاسباتی، طراحی، قرار دادن مستندات و گفتگو با مراجعان و مشتریان در نظر بگیرید.
  • ایمنی و بهداشت، یکی از فاکتورهای اساسی در تعیین مساحت کارگاه تولیدی است. سعی کنید مساحت کارگاه را به گونه‌ای در نظر بگیرید که بتوانید تمامی قوانین ایمنی و بهداشت را در آن پیاده‌سازی کنید. به عنوان مثال می‌توانید برای کارگاه خود آشپزخانه، رختکن و سرویس بهداشتی به تعداد کافی بسازید.

برای مشاوره می توانید با 09903202100 تماس بگیرید.

شرایط مناسب کارگاه تولیدی از نظر بهداشت

کارگاه بهداشتی؛ کارگاهی مطمئن، کارآمد و کم‌خطر

آیین‌نامه‌ای تحت عنوان آیین‌نامه تأسیس کارگاه‌ها از نظر بهداشت وجود دارد که در آن نکات جذاب و قابل تأملی نوشته شده است و می‌تواند معیارهای خوبی برای انتخاب فضای مورد نیاز برای کارگاه تولیدی باشد:

  • در این آیین‌نامه نوشته شده است که بنای کارگاه باید مطابق با آب و هوای منطقه ساخته و تأسیس شود.
  • ماشین‌آلات و دستگاه‌های تولیدی به گونه‌ای نصب شود که اپراتورها بتوانند به‌راحتی رفت و آمد کنند و آسیبی هم به آن‌ها وارد نشود.
  • ارتفاع کارگاه دست‌کم باید 3 متر باشد.
  • سقف و دیوارهای کارگاه باید طوری ساخته شود که عایق حرارت، گرما، صدا، سرما و غیره باشد.
  • کف کارگاه از نظر بهداشت، اهمیت فراوانی دارد و باید سطحی صاف، هموار، بدون شکاف، زبر، بدون چاله و لغزش باشد. همچنین بهتر است کف را به شکلی قابل شستشو طراحی کنید و شیب آن را نیز به طرف کفشوی در نظر بگیرید.
  • دیوارها باید صاف، بدون ترک‌خوردگی و به رنگ روشن باشد. در کارگاه‌هایی که با مواد شیمیایی و غذایی سر و کار دارند یا طبیعت کار به گونه‌ای است که باعث آلودگی و روغنی شدن دیوارها می‌شود، دیوارها باید صاف و قابل شستشو باشند.
  • روشنایی و نور کارگاه باید کافی و متناسب با نور کار تعیین شود.
  • اگر طبیعت کار به گونه‌ای است که در فضای کارگاه، آلودگی ایجاد می‌کند، باید تهویه مناسب و کارآمد وجود داشته باشد.

فضای لازم خط تولید مواد شوینده

با توجه به اینکه نمی‌توانیم عدد خاصی را به عنوان مساحت مناسب برای کارگاه‌های تولیدی گوناگون اعلام کنیم، تصمیم گرفتیم حداقل مساحت لازم برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی مواد شوینده را مورد بررسی قرار دهیم. اگر می‌خواهید یک کارگاه تولیدی کوچک برای خط تولید مواد شوینده راه‌اندازی کنید، به فضایی با مساحت حداقل 25 متر مربع نیاز دارید.

برای مشاوره می توانید با 09903202100 تماس بگیرید.

برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی مواد شوینده باید مجوزهای لازم را دریافت کنید و دریافت این مجوزها مستلزم آن است که کارگاه شما شرایط خاصی داشته باشد. به عنوان مثال لازم است که کارگاه خود را تا سقف سرامیک کنید تا قابل شستشو باشد.

بر اساس پژوهش‌های میدانی، فضای 25 متر مربعی برای راه‌اندازی یک کارگاه تولیدی مواد شوینده صنعتی مناسب است. اگر می‌خواهید خط تولید مواد شوینده بهداشتی راه‌اندازی کنید، دست‌کم به یک فضای 200 متر مربعی نیاز دارید. توجه داشته باشید که این فضای 200 متری، برای راه‌اندازی خط تولید نیمه‌اتوماتیک مواد شوینده، مناسب است. برای راه‌اندازی یک خط تولید تمام اتوماتیک، باید حداقل 400 متر مربع فضا در اختیار داشته باشید.

فضای لازمخط تولید دستمال کاغذی

کارگاه تولیدی دستمال کاغذی

برای راه‌اندازی یک کارگاه تولیدی دستمال کاغذی، می‌توانید از یک فضای کوچک 25 متری هم شروع کنید؛ ولی اگر می‌خواهید کار خود را در سطح وسیع آغاز کنید، باید حداقل فضایی به مساحت 200 متر مربع در اختیار داشته باشید.

نتیجه گیری

در این مقاله تلاش کردیم که عوامل موثر بر فضای لازم کارگاه تولیدی را بررسی کنیم و به چند مورد از نکات مهم برای راه‌اندازی کارگاه تولیدی بپردازیم. همچنین حداقل مساحت مورد نیاز برای راه‌اندازی کارگاه تولید دستمال کاغذی و مواد شوینده را مورد بررسی قرار دادیم.

در صورتی که قصد راه‌اندازی کارگاه تولیدی دارید، پیشنهاد می‌شود که قبل از هر کار با متخصصان حوزه کاری خود صحبت کنید و اطلاعات کاملی در مورد هزینه‌ها و فضای لازم برای کارگاه تولیدی کسب کنید. متخصصان با تکیه بر دانش و تخصص خود می‌توانند اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار دهند تا بتوانید کارگاه تولیدی خود را کاملاً آگاهانه و هوشمندانه راه‌اندازی کنید.

شرکت کاراندیش صنعت شیمی، یکی از شرکت‌های حرفه‌ای و تخصصی در زمینه راه‌اندازی:

است که سال‌هاست به افرادی که قصد دارند کارگاه تولید این محصولات را راه‌اندازی کنند، به صورت اقساطی همکاری می کند. با این تفاصیل هر سوالی که در مورد راه‌اندازی هرنوع خط تولیدی دارید می‌توانید با شماره 09903202100 تماس بگیرید و پرسش‌های خود را با متخصصان این مجموعه در میان بگذارید و پاسخ خود را دریافت کنید. همچنین در صورت تمایل به ثبت سفارش خرید خط تولید محصولات مذکور، کافی است با همین شماره تماس بگیرید.

سوالات متداول

حداقل فضای مورد نیاز کارگاه تولیدی چقدر است؟

با فضای 25 مترمربع می توانید شروع کنید اما معمولاً به طور عادی کارگاه ها و سوله ها فضای بیشتری دارند.

آیا در فضای کم می توان کارگاه تولیدی راه اندازی کرد؟

بله؛ اگر حداقل 25 متر فضا داشته باشید می توانید با 09903202100 تماس بگیرید تا خط تولید مناسب تان را به شما معرفی کنند.

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.